fbpx
085 0041073 (ook voor Whatsapp) Marieke@Mamarketing.nl

Als je serieus bent over je bedrijf en je aanwezigheid op Instagram, dan is het tijd om het eens te hebben over branding. Ik heb het niet over het plaatsen van een paar willekeurige foto’s en het toevoegen van een filter. Nee, ik heb het over het neerzetten van een consistente en herkenbare stijl die jouw merk onderscheidt van de rest.

Waarom is Instagram branding zo belangrijk?

Laten ik het simpel houden: op Instagram draait alles om de visuals. Het is als een visuele feesttent waarbij jouw branding de VIP-tafel is. Als je niet opvalt, verdwijn je in de menigte. Maar met een sterke branding? Dan is het alsof je een schijnwerper hebt die recht op jou gericht staat.

Wanneer mensen jouw merk herkennen, bouw je een band met ze op. Ze weten wat ze kunnen verwachten en komen keer op keer terug voor meer. Plus, het ziet er gewoon professioneel uit. Geen halfbakken berichten meer, maar een samenhangend geheel dat laat zien dat je serieus bent over wat je doet. Jij gaat ook liever naar een ondernemer die een professionele website heeft of niet?

Hoe bereik je die consistente look?

  1. Ken je merk van binnen en buiten: Voordat je begint met het versieren van je feed, moet je echt weten waar je merk voor staat. Wat zijn je waarden? Wie is je doelgroep? Als je dat eenmaal weet, wordt het makkelijker om je visuele identiteit vorm te geven. En kijk ook vooral naar wie jezelf bent. Wat past er bij jou?
  2. Stel een moodboard samen: Een moodboard is als je Instagram-feed, maar dan op papier (of digitaal op Pinterest, nog makkelijker!). Verzamel afbeeldingen, kleuren en lettertypen die passen bij de vibe die je wilt uitstralen. Dit wordt je leidraad voor al je content.
  3. Speel met filters en bewerkingen: Filters kunnen je beste vriend zijn als het gaat om branding. Kies een paar die passen bij je moodboard en gebruik ze consequent. En vergeet niet om je foto’s een beetje te bewerken om die professionele uitstraling te krijgen.
  4. Wees niet bang om te experimenteren: Consistentie betekent niet saaiheid. Speel met verschillende composities, kleuren en onderwerpen om te zien wat werkt voor jouw bedrijf. Het belangrijkste is dat je herkenbaar blijft, maar dat betekent niet dat je geen plezier kunt hebben!
  5. Ga voor kwaliteit: Last but not least, investeer in kwaliteit. Als brandingfotograaf weet ik als geen ander hoe belangrijk goede foto’s zijn. Het is de investering waard om te zorgen dat je beelden eruit springen en echt laten zien waar jouw bedrijf voor staat. Op die manier trek je ook de klanten aan waar jij gelukkig van wordt.

Dus, als je serieus bent over je Instagram business account (en dat zou je moeten zijn), zorg er dan voor dat je branding goed is. Het is de sleutel tot succes op dit platform. En als je een handje nodig hebt met die brandingfotografie, neem dan contact met mij op. Ik sta voor je klaar. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw bedrijf de aandacht krijgt die het verdient! En de klanten natuurlijk 😉