fbpx
085 0041073 (ook voor Whatsapp) Marieke@Mamarketing.nl

Ik ga je iets vertellen dat waarschijnlijk heel herkenbaar voor je zal zijn, maar waar ook een waardevolle les voor je in zit. Eentje over hoe ik van een twijfelend startende ondernemer in de social media wereld transformeerde naar een absolute rockster. Dus, leun achterover, ontspan, en laat mij je meenemen in mijn reis hoe ik begonnen ben. Oh, en ik deel ook een paar tools die mij hebben geholpen. Dus, lees lekker even deze blog!

De aanloop naar avontuur

Stel je voor, ik als groentje in de social media wereld. Ik stond aan het begin van een rollercoaster-rit waarbij de vraag was: “Durf ik mezelf te laten zien?” Mijn ondernemershart sprong van opwinding, maar mijn zenuwen… die gingen los als een stel losgeslagen aapjes. Zou mijn business-gebrabbel wel een publiek aanspreken? Zouden mensen mijn posts liken of gewoon voorbij scrollen? Ik zat namelijk voordat ik ondernemer werd nooit op Instagram. Wel op Facebook, maar voor ondernemers is een Facebook-pagina nutteloos geworden. Adverteren daarentegen werkt wel super goed, maar daarover zal ik een andere blog typen.

Ik moest dus allemaal nog uitvinden hoe je in hemelsnaam Instagram inzet voor je bedrijf.

Van onzichtbaar naar opvallend

Na trainingen en masterclasses te hebben gevolgd, wist ik al meer van hoe ik het beste een strategie moest toepassen. En ook dat het super belangrijk is om jezelf te laten zien! Dat was nog wel even een dingetje in het begin. Dankzij wat aanmoediging van andere ondernemers, dacht ik: “Ach, waarom ook niet?!” En jongens, je had mijn gezicht moeten zien toen ik die eerste story de wereld in slingerde. Alsof ik mijn eindexamen weer opnieuw moest doen! Raad eens? Ik kreeg alleen maar leuke reacties! Mensen vonden mijn verhalen leuk en mijn content-creatie-inspanningen begonnen zich uit te betalen.

De magie van echtheid

Hier komt het coole gedeelte: social media is een speeltuin voor authenticiteit! 🌟 Ik besloot een keer om mijn ondernemersblunders te delen. En wat er toen gebeurde? Mensen kwamen uit alle hoeken met hun eigen blunders en struggles. Samen lachten we om onze onhandige momenten en dat heeft voor diepe verbindingen gezorgd. Echtheid brengt mensen samen en maakt je content spot on!

Dealen met haters like a pro

Oké, eerlijk is eerlijk: niet iedereen houdt van wat je doet. Haters gonna hate, right? Sommigen vinden je te gek, sommigen vinden je maar niks en anderen? Die zullen altijd hun meningen hebben. 🙅‍♂️ Maar hier is het ding: kritiek kan ook leerzaam zijn. Het is alsof je een extra level bereikt in je ondernemersgame. Dus weet je wat? Laat ze kletsen terwijl jij blijft shinen! Het is namelijk zo dat wat een ander over je zegt of vindt, dit eigenlijk een onzekerheid of diepe wens van hunzelf is. Het gaat nooit over jou, maar over hunzelf.

De kracht van tools

Oh, voordat ik het vergeet, heb ik tools voor je die iedere ondernemer moet hebben. Dit heeft zichtbaar zijn op social media voor mij zoveel makkelijker gemaakt. Namelijk deze statief met ringlamp! Een verstelbaar statief voor je smartphone met lamp – deze combo heeft mijn video’s en foto’s naar echt veel professioneler gemaakt. Als een echte filmster in mijn eigen huis, haha!

En dan die super handige microfoon van lavalier. Serieus, mijn stem klonk nog nooit zo helder tijdens het opnemen van een podcast tijdens het strijken. Deze is vet handig voor als je een iPhone hebt, maar ook als je een Android telefoon hebt. Ik ben echt verliefd op dit microfoontje.

Dit verhaal van onzekerheid naar ondernemerssucces is pas het begin. Social media gaat niet alleen om likes en shares, maar ook om het vertellen van je eigen ondernemersverhaal. Dus rock die authenticiteit, share je inzichten en laat jezelf stralen. En vergeet niet, die speciale tools zoals dat statief met lampen die geweldige microfoon kunnen jouw ondernemersreis nog gaver maken! De wereld staat klaar voor jouw ondernemersmagie!