fbpx
085 0041073 (ook voor Whatsapp) Marieke@Mamarketing.nl

Als drukke moeder en ondernemer weet ik als hoe uitdagend het kan zijn om jezelf zichtbaar te maken op social media, vooral als Instagram je belangrijkste platform is. Gelukkig wordt dit ons iets makkelijker gemaakt doordat er tools bestaan waarmee je jouw content kunt inplannen. Ik heb er zelf ook een aantal van gebruikt en wil graag een top 3 met je delen!

Laat ik beginnen met een handige tool die veel ondernemers gebruiken: Facebook Business Suite. Deze handige tool is perfect voor iedereen die actief is op zowel Facebook als Instagram. Met Facebook Business Suite kun je niet alleen berichten inplannen voor beide platforms, maar ook je inbox beheren, statistieken bijhouden en advertenties maken en beheren. Ik gebruik deze zelf vaak, omdat je hier niet een apart account voor hoeft aan te maken. Alleen Instagram en Facebook moeten gekoppeld zijn met elkaar en that’s it. Super handig dus!

Een andere fijne tool is Later. Later is vooral handig voor het plannen van Instagram-content, inclusief Reels! Hoe fijn is dat? Je moet de reels natuurlijk wel eerst maken in bijv CapCut. (Wil je hier meer over leren, dan is mijn Reels cursus een aanrader!) Vervolgens kun je met Later je Reels vooruit plannen, net zoals je dat doet met gewone Instagram-posts. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je consistent blijft met je content, wat super belangrijk is voor succes op Instagram. Wat ik vooral heel erg fijn vind aan Later is dat je langer dan 1 maand vooruit kunt plannen. Dit is bij andere tools niet het geval.

Ik had het net al even over Reels inplannen. Er zijn namelijk meerdere tools waarbij dit kan. Want vergeet niet hoe belangrijk het is om je Reels goed te plannen. Een app die daarbij kan helpen is Planoly. Planoly is vooral bekend als een Instagram-planner, maar ondersteunt nu ook het plannen van Reels! Je kunt je Reels van tevoren maken (net zoals bij Later), bijschriften toevoegen en zelfs hashtags onderzoeken om ervoor te zorgen dat je content wordt gezien door de juiste mensen. Super handig dus ook!

Naast dat je Reels dus met deze tools in kunt plannen, kan dit ook gewoon in de Instagram app bij geavanceerde instellingen. Soms krijg je een foutmelding en dat zit de muziek er niet bij. Dus wil je er zeker van zijn dat alles goed ingepland staat. Gebruik dan één van deze 3 apps die ik als tip heb gegeven.

Heb jij een fijne tool waarmee je content in kunt plannen die ik niet opgenoemd heb? Geef deze dan als tip in een reactie!